Säännöt - Koulujen Kilometrikisa

Koulujen Kilometrikisan säännöt ja palkinnot

Koulujen kilometrikisa on peruskoulun 1.-6. –luokille suunnattu leikkimielinen kisa, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman luokan kilometrisaldoa.

Kilometrikisassa poljetaan parhaimmillaan koko luokan voimin. Tavoite on kannustaa oppilaita osallistumaan luokan yhteishengen ja oman kunnon kohottamiseksi. Samalla halutaan muistuttaa perheitä lasten omin voimin liikkumisen mahdollisuudesta. Kisan toivotaan myös vähentävän saattoliikennettä koulujen lähiympäristöissä.

Kisassa hyväksytään kaikki sen aikana poljetut kilometrit, myös vapaa-ajan pyöräilyt. Voittajaluokka on se, jolla on kisan päätyttyä sarjassaan eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Kunkin sarjan kolme parasta luokkaa palkitaan. Lisäksi arvotaan palkintoja kaikkien osallistujien kesken.

Sarjat:

Opettaja luo luokkaansa varten tunnuksen ja toimii joukkueen kapteenina. Oppilaat kirjaavat päivittäiset kilometrinsä ylös sovitussa muodossa ja opettaja siirtää oppilaiden yhteenlasketut tiedot sivustolta löytyvään kalenteriin. Luokan lopullinen tulos on kisaan osallistuneiden oppilaiden yhteensä saamat suoritusmerkinnät jaettuna osallistujamäärällä. Jos joukkueessa on alle 5 henkilöä, joukkueen yhteensä polkemat kilometrit jaetaan viidellä.

Voittajaluokaksi päätyy kussakin sarjassa se, jolla on kisan päätyttyä eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Esimerkiksi luokka, jonka kisaan osallistuneet oppilaat ovat pyöräilleet yhteensä 500 kilometriä, saa lopulliseksi tuloksekseen 20 pyöräilykilometriä oppilasta kohden.

Kuhunkin sarjaan osallistuvat voivat seurata omaa luokkaansa suhteessa muihin luokkiin.

Lopuksi on hyvä muistaa, että tämä on leikkimielinen kisailu, jonka päätarkoitus on innostaa koululaisia pyöräilemään sekä koulumatkoilla että vapaa-aikana. Oppilaiden kirjaamat kilometrit perustuvat viime kädessä luottamukseen ja toivomme kaikkien osallistuvan kisaan reilussa hengessä. Pääroolissa olkoon omin voimin liikkuminen ja kaikenlaisissa syyssäissä polkeminen!

Kunkin sarjan kolme parasta luokkaa palkitaan. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan polkupyörän valoja pimeneviin aamuihin ja iltoihin. Kisapalkintojen lahjoittamisesta kiitämme Liikenneturvaa ja Suomen Työsuhdepyörää.

Lisätietoja tarvittaessa sanna.ojajarvi@poljin.fi.

 

Powered by Tunturi

Suomen työsuhdepyörä

Move & Go FinlandWattcoach – Pyöräilyvalmennus ja spinningKetjureaktio