Usein kysytyt kysymykset

Mistä saan tietooni joukkueen osallistumiskoodin?

Jotta voit liittyä mukaan joukkueeseen ja kisaan, tarvitset joukkueesi osallistumiskoodin. Saat koodin joukkueenne kapteenilta, työpaikan kahvihuoneen seinältä, intranetistä tai muusta vastaavasta paikasta, jossa osallistumiskoodia on joukkueenne ja yhteisönne toimesta jaettu. Osallistumiskoodit ovat yksilöllisiä ja kirjainkoko on merkitsevä. Eri kisoihin on myöskin aina uudet koodit, eli viime vuoden koodi ei käy tämän vuoden kilpailuun!


Olen ollut aikaisemmin mukana Kilometrikisassa, tarvitseeko minun luoda uusi tunnus?

Jos olet ollut mukana Talvikilometrikisassa tai Kilometrikisassa aikaisemmin, niin sinulla on jo tunnus palveluun, ja voit käyttää sitä myös tulevissa kisoissa. 


En halua näkyä joukkueeni osallistujalistassa koko nimelläni tai tunnuksellani. Mitä teen?

Rekisteröitymisen jälkeen voi määritellä oikeasta nimestäsi tai käyttäjätunnuksestasi erillisen nimimerkin, jolla näyt muille käyttäjille. Nimimerkki on eri asia kuin käyttäjätunnus, jota käytät vain kirjautumiseen. Saadaksesi nimimerkin käyttöösi, toimi seuraavasti:

Huomaa, että kuten käyttäjätunnuksetkin, myös nimimerkit ovat uniikkeja, jotta nimimerkit erottuvat toisistaan esimerkiksi keskusteluissa. Haluamasi nimimerkki voi siis olla jo jonkin toisen käyttäjän varaama. Tällaisissa tapauksissa sinun on vain keksittävä jokin toinen nimimerkki.


Olen kirjannut kilometrejä tai minuutteja, mutta ne eivät päivity tilastoihin.

Kilometri- ja minuuttikirjauksia kertyy järjestelmään miljoonia. Niinpä joitakin joukkue- ja kisastatistiikkoja päivitetään tausta-ajoina n. 10 min välein. Mikäli näet kilometrisi kalenterinäkymässä, ovat ne kyllä tallentuneet järjestelmään ja tulevat huomioiduksi myös näissä tuloksissa hetken päästä. Viimeisin päivitysajankohta löytyy taulukon alapuolelta. 


En pääse kirjautumaan sisään, missä vika?

Oletko unohtanut salasanasi? Ja kirjauduthan varmasti käyttäen käyttäjätunnustasi? Sähköpostiosoitteesi ei ole käyttäjätunnus.

Voit palauttaa salasanasi Tunnuksen palauttaminen -toiminnon avulla (kirjautumissivulla). Tunnuksen palauttamisessa sinun tulee antaa sama sähköpostiosoite, jota käytit rekisteröityessäsi. Mikäli sähköpostiviestiä ei kuulu muutaman minuutin kuluessa, olet luultavasti vain antanut väärän sähköpostiosoitteen - toiminto ei tietoturvasyistä kerro, löytyykö antamasi sähköpostiosoite järjestelmästä vai ei.

On myös mahdollista, että olet jo rekisteröityessäsi antanut virheellisen sähköpostiosoitteen järjestelmään. Tällöin et pysty resetoimaan salasanaasi, koska viesti ei tule sinulle koskaan perille. Tällaisessa tapauksessa sinun on otettava yhteyttä Pyöräilykuntien verkostoon tilanteen selvittämiseksi. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.


Huomasin liittyneeni väärään joukkueeseen. Mitä teen?

Pyydä joukkueen kapteenia poistamaan sinut joukkueesta (esim. joukkueen kisakeskustelussa). Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös ylläpitoon tilanteen selvittämiseksi (yhteystiedot löytyvät tämän sivun lopusta). Tämän jälkeen voit kirjautua sisään ja liittyä osaliistujakoodilla johonkin toiseen joukkueeseen. Huom! Älä kuitenkaan kokeile samaa osallistumiskoodia uudestaan, sillä päädyt vain uudestaan samaan joukkueeseen! Tarkista siis osallistujakoodi joukkueenne kapteenilta, kahvihuoneen seinältä, intranetistä tai muusta vastaavasta paikasta, jossa osallistumiskoodia on joukkueenne ja yhteisönne toimesta jaettu. Osallistumiskoodit ovat uniikkeja ja kirjainkoko on merkitsevä.


Olin mukana myös Talvikilometrikisassa, mutta en löydä enää joukkueen tuloksia. Ovatko ne tallessa?

Tulokset ja kirjaukset ovat kyllä tallessa. Voit selata eri kisojen tuloksia kirjautumalla sisään, klikkaamalla oikeasta ylänurkasta käyttäjätunnustasi ja valitsemalla "Omat joukkueet".


Joukkueemme kilometrien keskiarvo henkilöä kohden näyttää vähäisemmältä kuin pitäisi.

Kilometrikisassa joukkueen kokonaiskilometrimäärä jaetaan vähintään viidellä, vaikka joukkueessa on alle 5 osallistujaa. Tämä maininta löytyy myös kisan säännöistä.


Joukkueessamme on yli 25 jäsentä, mutta emme näy suursarjassa.

Kisan aikana suursarjaan siirtyy, mikäli joukkueessa on vähintään 25 aktiivista polkijaa eli henkilöä, jotka ovat tehneet kisan aikana yhdenkin kilometrimerkinnän. Ennen kisan aloitusta joukkue kuitenkin näytetään suursarjassa, mikäli joukkueessa on vähintään 25 osallistujaa. Kisan alettua joukkue aloittaa siis piensarjasta ja nousee suursarjaan automaattisesti, kun joukkueessa on riittävästi aktiivisia polkijoita.


 

Laita liikkeelle Ketjureaktio!

Liitä joukkueesi Ketjureaktio-kampanjaan ja jaa pyöräilemällä saamaasi hyvää oloa myös muille. Ketjureaktioon liitytään Kilometrikisan ilmoittautumislomakkeella klikkaamalla "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon". Mitä enemmän kilometrejä joukkueesi kerää, sitä suurempi lahjoituspotti kertyy. Vuoden 2018 kisassa lahjoitusvaroilla tehdään terveystyötä Syyriassa. Lisätietoja Punaisen Ristin sivuilta osoitteesta:https://www.punainenristi.fi/ketjureaktio Voit houkutella työnantajasi maksamaan lahjoituksen tai lahjoittaa itse. Kilometrikisan laskuri laskee Ketjureaktio-joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi myös lahjoitussumman (1 €/25 km). Joukkueen nimen vieressä näkyy koko kisan ajan Punaisen Ristin logo, jotta muutkin näkevät teidän olevan hyvällä asialla.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Move & Go FinlandKetjureaktio