Kisakeskustelu - Kilometrikisa 2022

« Etusivulle

Kirjoita kommentti

» Kirjaudu sisään kommentoidaksesi
MaastoTunturisti kirjoitti 25.05.2022 00:49:
Onnistuuko Flow:ssa tai Stravassa tehdä profiileja useille pyörille? Tulee ajettua useammalla fillarilla samankin päivän aikana ja on jonkimmoinen jumppa laskea kilsat ja minuutit sähkölle ja ilman.
Heikki Juurakko kirjoitti 24.05.2022 10:08:
Se wanha Strava-integraatio toimi ainakin Garminin laitteilla ihan näppärästi. Nykyinen Polar-integraatio taas ei. :D
EsaAnd kirjoitti 20.05.2022 15:10:
Se entinen Strava-integraatio oli sen verran onneton kötöstely, että en sitä kaipaa. Kaikki kilometrit piti olla Stravassa, koska se ylikirjoitti omat merkinnät. Polar-integraatio toimii oikein!
Markku Tikkanen kirjoitti 19.05.2022 16:23:
Silmä ja Strava kovana seuraan ilmoitusta toimivasta integraatiosta!
turuntarzan kirjoitti 18.05.2022 16:17:
Edellä mainittujen mukaan minuakin kiinnostaa tuo Strava-integraatio.
jmurtonen kirjoitti 17.05.2022 21:52:
Onko Strava-integraation edistymisestä tai aikataulusta mitään uutta tietoa? Saadaanko toukokuun aikana käyttöön?
Kilometrikisa / Ylläpito kirjoitti 07.05.2022 19:13:
Hei not_2_tired! Polarin ja Kilometrikisan välillä tapahtuvissa siirroissa ei ole mitään tiettyä kellonaikaa. Siirto käynnistyy, kun Polarin puolelta tulee Kilometrikisan suuntaan ilmoitus, että sinulle on saapunut Polar Flow -palveluun uutta harjoitusdataa. Käytännössä näin käy, kun Polar Flow -palveluun synkataan harjoitus esim. kellosta tai appiksesta (huom. yhteyden luomisen jälkeen). Asiaan voi liittyä myös muita näkökohtia, joista voidaan jatkaa privana.
not_2_tired kirjoitti 06.05.2022 15:08:
SyncMyTracks appi synkkaa kaikkien valmistajien träkkäykset. Garminista Polariin, Sportstrackeriin, Suuntoon jne. Polarin tilille kyllä siirtyy tiedot, ja eilen illalla kytkin Polar flown tähän kilometrikisaan kun muistin että kisa jo alkoikin. Jostain syystä nyt ei ole ajot kuitenkaan päivittyneet tänne. Onko Kilometrikisan ja Polarin välillä jokin tietty kellonaika jolloin synkronointi tapahtuu kerran päivässä?
Kilometrikisa / Ylläpito kirjoitti 03.05.2022 10:15:
Hei Harri, Aleksi ja muut,

Jep, Polar Flow -tietojen kirjaamisesta ja "lukitsemisesta" onkin mainittu Usein kysytyt kysymykset -sivulla seuraavasti:

"Jos Polar Flow’n tallentuu useampi harjoitus saman päivän aikana, niin Kilometrikisaa varten ne lasketaan siirrossa yhteen. Huom! Jos jo siirrettyä kalenterimerkintää käy muokkaamassa Kilometrikisan kalenterissa manuaalisesti, sille päivälle ei enää lasketa Polar Flow’sta uusia harjoituksia, vaikka samalle päivälle tulisikin Polar Flow’sta uusi pyöräilyharjoitus. Myöskään manuaalisesti jo aikaisemmin tehtyjä päivämerkintöjä ei koskaan ylikirjoiteta."

Tässä ideana siis on, että polkijan itse ja manuaalisesti tekemiä merkintöjä tai korjauksia aina kunnioitetaan, eikä niitä mennä ylikirjoittamaan integraatiosta mahdollisesti tulevalla datalla.

**

Harri kirjoitti, että on vaikeuksia saada Polar Flow'n kautta tulleita merkintöjä näkymään joukkueen tuloksissa kohtuullisessa ajassa. Näin tosiaan taitaa olla. Se luullaksemme johtuu siitä, että manuaalisesti tehdyissä merkinnöissä myös käyttäjän omat statistiikat lasketaan uudelleen heti, kun taas Polarin kautta tulleille merkinnöille tuota ei tehdä. Tiedot kyllä päivittyvät lopulta, mutta siihen tosiaan voi mennä tunteja. Tämä tullaan tarkistamaan ja korjaamaan. Kiitos Harrille hyvästä huomiosta!
Aleksi Päkkilä kirjoitti 02.05.2022 22:05:
Harri oli oikeassa. Polar Flow:sta kalenteriin kirjautuneiden kilometrien/minuuttien kuittaaminen manuaalisesti lukitsee ne sen päivän osalta. Testasin tänään.
Kilometrikisa / Ylläpito kirjoitti 02.05.2022 15:52:
Strava-integraatiosta on tullut paljon kysymyksiä ja kommentteja. Tässä yhteinen vastaus, jonka laitamme myös meidän somekanaville tiedoksi. Sisältää taustojen lisäksi myös uutisia :)

Strava2Kilometrikisa-integraatio toteutettiin aikoinaan vapaaehtoisvoimin aktiivisten pyöräilijöiden toimesta. Kyseinen integraatio ei ollut missään vaiheessa Kilometrikisan kehittämä tai ylläpitämä. Polarin kanssa alkaneen yhteistyön yhteydessä Strava2Kilometrikisa-integraation jatkosta käytiin keskustelua ja se päätettiin ajettiin alas, joka oli myös integraation tekijän toive.

Integraatioon liittyi myös monia ongelmia, sillä – parempien ratkaisujen puutteessa – se vain “simuloi” selainkäyttöä kirjautuessaan käyttäjän puolesta Kilometrikisaan ja lisätessään merkintöjä Kilometrikisan kalenteriin, ja oli varsin virheherkkä kaikille Kilometrikisan puolella tehtäville muutoksille aina käyttöliittymämuutoksista käyttäjän tekemiin salasanan vaihtoihin. Kilometrikisan käyttäjätunnuksen ja salasanan luovuttaminen kolmannen osapuolen palvelulle on ollut myös lähtökohtaisesti koko ajan huono ratkaisu. Lisäksi integraatio on vaatinut toistuvasti työpanosta tekijöiltään ja silloin tällöin myös Kilometrikisan ylläpidon puolelta. Kaiken kaikkiaan Strava2Kilometrikisa-integraation luonne on ollut sellainen, että sillä on vain kierretty tilannetta, jossa kunnollisia ratkaisuja kilometrien ja minuuttien automaattisen syöttämiseen Kilometrikisaan ei ole ollut. “Kunnollisia” ratkaisuja olisivat esimerkiksi Kilometrikisan oma julkinen API (jota vasten kuka tahansa voisi tehdä mitä tahansa sovelluksia) tai Polar Flow'n tapaan suoraan Kilometrikisaan toteutetut integraatiot ulkoisiin palveluihin.

Stravan osalta meillä on nyt suunnitelmissa toteuttaa Kilometrikisaan “oikea” Strava-integraatio, jonka polkijat voivat jatkossa aktivoida käyttöönsä suoraan Kilometrikisasta. Näin omia tunnuksia ei tarvitse luovuttaa mihinkään ja tiedonsiirtojärjestelyyn jää vain kaksi osapuolta. Samalla synkronoinnista saadaan myös teknisesti monella tapaa sujuvampi. Aikataulusta sen verran, että tavoitteena on saada uusi Strava-integraatio polkaistua käyttöön toukokuun aikana.

Kilometrikisan tavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään, ja sen ohessa haluamme tietysti tarjoa mahdollisimman sujuvat ja joustavat kirjausmahdollisuudet kaikille käyttäjille. Näin kilometrien ja minuuttien kirjaamisen sijasta jää enemmän aikaa itse asiaan - eli pyöräilyyn :)

Toivottavasti tämä vähän selvensi taustoja ja tilannetta! Mikäli aiheeseen liittyen herää kysymyksiä, niin viestiä voi pistää osoitteeseen: info@poljin.fi

Pyöräilyn iloa toivottaen,
Kilometrikisan ylläpidon tiimi
uusitupa kirjoitti 02.05.2022 10:52:
Strava-automaation puute on iso harmi. Sen verran epäilen omaa säntillisyyttäni kilometrien saati minuuttien kirjaamisessa, että taidan jättää Kilometrikisan väliin ensimmäistä kertaa vuosiin. Täytyy seurata uusia tietoja aiheeseen liittyen ja lähteä myöhemmin kesän aikana mukaan, jos tilanne vaikka muuttuu.
Harri Myllykoski kirjoitti 02.05.2022 09:22:
Kyllä ne näköjään kirjautui. Tosin useiden tuntien viiveellä. Sama homma myös lasten suoritusten kirjautumisen osalta joukkueelle. Viive on kohtuuttoman pitkä nykytietotekniikka huomioiden.

Käsittääkseni tuo kalenterista manuaalisesti kuittaaminen ok:sta estää samalle päivälle muiden suoritusten kirjautumisen. Se ei siis ole missään nimessä kannattavaa.
Aleksi Päkkilä kirjoitti 01.05.2022 21:36:
Täytyi painaa kalenterissa OK, niin kilometrit ja minuutit siirtyivät eteenpäin. Toivottavasti tämä korjaantuu.
Harri Myllykoski kirjoitti 01.05.2022 15:04:
Onko muilla haasteita saada Polar flow:sta kilometrit joukkueelle? Kilometrit ovat kyllä siirtyneet kalenteriin muttei kirjaudu joukkueen statistiikkaan saati oman kunnan tilastoihin.
Niko Vironen kirjoitti 28.04.2022 10:02:
Strava -automaatio on kyllä ollut erittäin hyödyllinen ja tuskin olisi muuten tullut laitettua päiväkohtaisia kilometrejä (minuuteista puhumattakaan). Strava nyt kuitenkin on laiteriippumaton ja varmastikin pyöräilijöiden piirissä se de-facto palvelu. Huomasin, että uusi kehittäjä oli napannut alkuperäisen koodin ja on viemässä sitä eteenpäin. Toivon mukaan Kilometrikisa sallii integraation. En kuitenkaan jaksa uskoa, että Polarin markkinaosuus lähtisi Kilometrikisan avulla kasvuun pyöräilyn saralla. On hieno asia, että he kehittävät Flow-palveluaan mutta fakta on että pyöräilijöiden laitekanta on aika monipuolinen ja itsellä on tällä hetkellä Garmin + Hammerhead (ja ollut Suunto). Suosittelen esittelemään yhteistyötä keskittymään Polarin ja Polar Flown hyviin ominaisuuksiin sen sijaan että rajoitetaan muiden laitteiden toiminnallisuutta.
jmurtonen kirjoitti 28.04.2022 09:46:
Kiusa se on pienikin kiusa. Automaattinen lataus Stravasta on ollut hyödyllinen. On riittänyt kun käy viikon-parin välein tarkistamassa että kilometrit ovat siirtyneet niin kuin pitää. Voi olla että kirjaukset jää tältä kaudelta vähän niin ja näin, arjessa on muutenkin tarpeeksi silppua. Luultavasti strava-integraation tekijältä löytyisi tilastoakin siitä, kuinka montaa kisaajaa tämä on aiemmin hyödyttänyt. Loppukaneettina en voi muuta kuin ilmaista pettymykseni kisan järjestäjää ja Polar-yhteistyötä kohtaan.
Titityy6 kirjoitti 28.04.2022 07:37:
Omien kilometrien merkitsemiseen menee aikaa noin 1 min, joten Strava-merkinnän puuttumisesta ei kannata isoa ongelmaa tehdä. Toki se olisi hyvä lisä joillekin kisaajille.
Hannu-Pekka Heinäjärvi kirjoitti 28.04.2022 07:07:
100% varmaa vastausta en voi antaa koska en ole homman kanssa tekemisissä, mutta olen nähnyt vanhan Strava-integraation pohjalle rakennettavan uutta. Mikäli tämä julkaistaan niin varmaan tännekin tulee jotain kautta tieto.
Jaka-71 kirjoitti 28.04.2022 06:34:
Kilometrikisan sivulta kopioitu: "20.4.2022 Olemme käyneet keskustelua Strava-integraation tuottajan kanssa ja päätyneet ratkaisuun, että Strava-integraatiota ei oteta enää Kilometrikisassa käyttöön."
Nytkö sitten täytyy ladata Polarin sovellus luuriin vain sen takia että saa kilometrit ladattua automaattisesti? Pöljää suosia vain yhden valmistajan sovellusta, kun Stravaa voi käyttää kuitenkin kaikkien kellojen kanssa!
Menee vähän joukkueen keskinäinen kilpailu persiilleen, kun nyt kaikki (paitsi Polarin käyttäjät) lataavat koko kesän kilometrit kerralla kisan viimeiselle päivälle... 🤦‍♂️
Harri Myllykoski kirjoitti 27.04.2022 12:07:
Eikös se Stravan yhteenliittymä kilpailuun ole ollut aktiivisen kisaan osallistujan tekoja? Oliko tekijän nimimerkki Kampiapina?
Jari Forsell kirjoitti 11.04.2022 12:39:
Talvella julkistitte yhteistyön Polarin kanssa ja silloin kerroitte että kesään mennessä ilmoitatte miten Strava supportin käy. Onko tuohon Strava supportiin päivitystä? Toivottavasti se jatkuu, ettekä ole alkaneet suosia vain yhtä laitevalmistajaa. Stravan kauttahan sai kaikkien laitevalmistajien laitteilla tallennetut harjoitteet siirrettyä...