Koulujen kilometrikisa

Alakoululaiset polkimille!

Valtakunnallinen Koulujen Kilometrikisa starttaa jälleen! Kisa poljetaan peruskoulujen ala-asteilla 1.-31.10.2018. Pyöräilykuntien verkoston järjestämä leikkimielinen kisa kannustaa lapsia pyöräilemään koulumatkoilla ja vapaa-ajalla. Opettajat voivat kannustaa pyöräilyyn myös koulupäivän aikana! Kunkin sarjan kolme suhteellisesti eniten polkenutta luokkaa palkitaan. Lisäksi kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan palkintoja.

Koulujen Kilometrikisaan voivat osallistua kaikki 1.-6. –luokkalaiset, joilla pyörä on jonkinlaisessa käytössä lokakuussa – ei siis haittaa, vaikka pyöräily kouluun olisi jostain syystä mahdotonta. Ilmoitathan luokkasi kisaan heti ensi viikolla! Kisan sivut aukeavat opettajien ilmoittautumista varten 24.9. HUOM! Ilmoita oppilasmäärä sen mukaan, kuinka moni luokaltasi aikoo osallistua polkemiseen!

Poljetaan yhteiseen pottiin

Koulujen Kilometrikisan idea on, että kilometrejä kerätään luokalle. Luokan polkijoiden yhteenlasketut kilometrit jaetaan osallistujien määrällä. Kilometrikisan etusivulta luokat voivat seurata sijoittumistaan muiden samassa sarjassa polkevien kanssa. Sarjoja on kolme: 1.-2. –luokka, 3.-4. –luokka ja 5.-6. –luokka. Oppilaat kirjaavat kilometrinsä ylös sovitulla tavalla ja luokan kapteenina toimiva opettaja siirtää kilometrit sivulta löytyvään kalenteriin. Jos opettaja on osallistunut Pyöräilykuntien verkoston Kilometrikisaan tai Talvikilometrikisaan, voi ilmoittautuessa käyttää jo olemassa olevaa tunnusta.

Miksi osallistua?

Kisaan osallistuminen muistuttaa lapsia ja aikuisia omin voimin liikkumisen tärkeydestä. Ulkoilu ja liikunta virkistävät ja helpottavat myös koulunkäyntiä. Kisan voi yhdistää koulupäivään: pyöräilyn voi ottaa ohjelmaan esimerkiksi liikunta-, liikennekasvatus- ja ympäristöoppitunneilla. Kilometrikisan yhteydessä on helppo suorittaa esimerkiksi Pyöräilykuntien verkoston Koululaisten pyöräilymerkki http://www.poljin.fi/fi/pyorailymerkki. Kisan sivulta löytyvä co2-laskuri kertoo, kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä pyöräilyllä vähennetään ja luokissa voidaan laskea kuinka paljon energiaa kuluu lihasvoimin liikkumisessa.  

Koulujen Kilometrikisa toivottaa kaikille polkijoille reipasta lokakuuta ja virkistäviä kilometrejä! Muistakaa valot!

Lisätietoja saat tarvittaessa osoitteesta sanna.ojajarvi@poljin.fi.Suomen Työsuhdepyörä


Move & Go


Wattcoach – Ride ahead.


Polar


Punainen Risti - Röda Korset


SPR Ketjureaktio